Investitorii au suprasubscris de aproape14 ori actiunile Casei Romane de Compensare

Investitorii au suprasubscirs de aproape 14 ori cele 2.230 de actiuni noi puse la dispozitia lor in a doua etapa a majorarii de capital efectuate de Casa Romana de Compensatie, potrivit unui comunicat al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri din Sibiu remis NewsIn

Adunarea generala a actionarilor Casei de Romane de Compensatie (CRC) a decis la 29 noiembrie 2006 majorarea capitalului de la 1,2 milioane lei pana la 3,6 milioane lei. Majorarea s-a desfasurat in doua etape. Pana la data de 7 ianuarie s-a desfasurat prima etapa, in care actionarii CRC si-au putut exercita dreptul de preferinta, subscriind doua actiuni noi la un titlu vechi detinut. Pretul de subscriere a fost de 225 lei pe actiune.

Din cele 10.680 actiuni emise, in prima etapa au fost subscrise 8.450, pentru cea de-a doua etapa ramanand 2.230 de actiuni cu o valoare totala de de 501.750 lei.

In etapa a doua, care s-a incheiat la 21 ianuarie 2007, s-a realizat o suprasubscriere de aproape 14 ori raportat la numarul actiunilor ramase dupa prima etapa, se precizeaza in comunicatul BMFMS. Alocarea titlurilor se va face pro rata.

Casa Romana de Compensatie Sibiu (CRC) este una din institutiile pietei la termen, si se ocupa cu gestionarea riscului participantilor. CRC este constituita ca societate pe actiuni din august 1998 si avea, anterior majorarii de 78 de actionari. CRC a preluat din septembrie 1998 activitatea fostului Departament de Compensare al BMFM Sibiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri