Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, anunta ca va face toate demersurile ca ANAF sa efectueze din 2020 cel mult un control complex pe an la companiile din Romania, indiferent de marimea lor, exceptie facand cazurile de flagrant/sesizari.

Ministrul Finantelor Publice anunta intr-o postare pe Facebook, ce incepe cu expresia "A venit momentul", ca din punctul sau de vedere, evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala, iar masurile anuntate pentru inceputul anului sunt introducerea in CSAT a materialelor necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF si MFC ca obiectiv de importanta nationala si elaborarea unui program de controale mai complex.

"Din punctul meu de vedere evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala. Chiar la inceput de an voi introduce in CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF si MFP ca obiectiv de importanta nationala. Concomitent voi face toate demersurile ca incepand din acest an ANAF sa efectueze cel mult un control complex pe an la companiile din Romania, indiferent de marimea lor. (Exceptie fac cazurile de flagrant/sesizari)", precizeaza Citu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri