Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, anunta ca va face toate demersurile ca ANAF sa efectueze din 2020 cel mult un control complex pe an la companiile din Romania, indiferent de marimea lor, exceptie facand cazurile de flagrant/sesizari.

Ministrul Finantelor Publice anunta intr-o postare pe Facebook, ce incepe cu expresia "A venit momentul", ca din punctul sau de vedere, evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala, iar masurile anuntate pentru inceputul anului sunt introducerea in CSAT a materialelor necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF si MFC ca obiectiv de importanta nationala si elaborarea unui program de controale mai complex.

"Din punctul meu de vedere evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala. Chiar la inceput de an voi introduce in CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF si MFP ca obiectiv de importanta nationala. Concomitent voi face toate demersurile ca incepand din acest an ANAF sa efectueze cel mult un control complex pe an la companiile din Romania, indiferent de marimea lor. (Exceptie fac cazurile de flagrant/sesizari)", precizeaza Citu.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orban: Starea finantelor, foarte proasta. Minus de 11 mld. la incasari