Tinerii medici, la finalul rezidentiatului, trebuie sa faca dovada realizarii procedurilor medicale aferente specialitatii pe care si-au ales-o. Recurgand la sistemul existent, un medic rezident petrece aproape doua minute pentru a raporta cinci proceduri standard impuse, de pilda, de un caz precum este un stop cardio-respirator. Aplicatia ii va permite medicului rezident sa efectueze aceeasi raportare in 40 de secunde, prin simplificarea procesului si a experientei pentru utilizator.

“Noua aplicatie este destinata rezidentilor in medicina de urgenta, ea poate sa fie folosita si de alte programe de rezidentiat, bineinteles, daca se adapteaza. Noi am vrut sa aducem o mai buna interactiune intre rezidentul si cel care-l pregateste in domeniul medicinii de urgenta. Este o aplicatie inchisa pentru medicii rezindenti, nu este deschisa populatiei, dar este o aplicatie care o sa ne ajute foarte mult sa crestem calitatea pregatirii”, a precizat dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont