Piata romaneasca a asigurarilor a atins, in 2006 valoarea de peste 1,6 miliarde euro din care 1,3 miliarde euro prime de asigurari generale si 300 milioane euro prime din asigurari de viata a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

La nivelul anului 1992, volumul total al primelor de asigurare atingea valoarea de circa 50 milioane euro. intre anii 1998-2002, asigurarile de viaa au inregistrat un salt seminificativ, cuantificat in ritmuri de crestere anuale de peste 50-70%. Cu incepere din anul 2003, pe fondul scaderii ratelor de dobanda pe piata bancara si a evolutiei descendente a titlurilor de stat, evolutia asigurarilor de viata s-a temperat, urmand tendinta inregistrata de asigurarile generale.

"Din punct de vedere al ponderii asigurarilor in PIB, Romania mai are importanti pasi de parcurs pentru a atinge nivelul de dezvolare din majoritatea statelor membre ale UE", sustine CSA, potrivit NewsIn.

Volumul primelor brute subscrise aferente contractelor de asigurare incheiate pe piata romaneasca in perioada 1 ianuarie 30 septembrie 2006 a fost de 4,25 miliarde lei (circa 1,20 miliarde euro), potrivit raportarilor societatilor de asigurari la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Din acest total, primele brute subscrise aferente contractelor de asigurari generale s-au cifrat la 3,43 miliarde lei, in timp ce asigurarile de viata au generat prime subscrise in suma de 811,29 milioane lei. Primele subscrise in primele trei trimestre din 2006, aferente ambelor categorii de asigurare, reprezinta 96% din volumul inregistrat in cursul intregului an 2005. in cazul categoriei de asigurari generale, acest procent este de 102%, iar in cazul asigurarilor de viata, de 78%, potrivit datelor CSA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si