Cea mai recenta emisie de actiuni a celei mai mari banci din Rusia, Sberbank, a adus castiguri de peste 10 miliarde dolari, majoritatea ofertelor depasind pretul orientativ stabilit de banca, de 89.400 de ruble pe actiune.

"Ofertele sunt inca procesate, book runnerii inca nu au contabilizat intreaga amploare a tranzactiilor insa este clar ca ofertele au depasit nivelul de zece miliarde de dolari, sau chiar 10,5 miliarde", a precizat cotidianul Vedomosti, citand o sursa familiara cu aceasta afacere, informeaza NewsIn, citand Reuters. Nivelul reducerii aplicat celor 3,5 milioane de actiuni care au fost scoase la vanzare a fost sub valoarea asteptata de piata. Daca Sberbank va vinde intregul pachet, aceasta tranzactie va eclipsa recordul anului trecut, de 10,6 miliarde dolari, obtinut de grupul petrolier Rosneft odata cu oferta publica initiala.

Cea mai recenta valoare de piata a actiunilor Sberbank a atins 92.401 ruble. Sberbank, banca ce controleaza peste un sfert din activele bancare din Rusia, intentioneza sa-si urce solvabilitatea si sa isi extinda portofoliul de credite.Aceasta tranzactie va duce la majorarea valorii de piata a grupului bancar rusesc peste nivelul de 70 de miliarde dolari, depasind-o pe cea a bancii Deutsche Bank AG .

Insa structura destul de complicata a afacerii duce la concluzia ca finalul acestei tranzactii ramane incert, spune Reuters, deoarece plasamentul este facut doar pe piata interna si nu pe pietele internationale precum recentele oferte publice initiale facute de o serie de firme rusesti, printre care si grupul petrolier de stat Rosneft.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si