Cea mai recenta emisie de actiuni a celei mai mari banci din Rusia, Sberbank, a adus castiguri de peste 10 miliarde dolari, majoritatea ofertelor depasind pretul orientativ stabilit de banca, de 89.400 de ruble pe actiune.

"Ofertele sunt inca procesate, book runnerii inca nu au contabilizat intreaga amploare a tranzactiilor insa este clar ca ofertele au depasit nivelul de zece miliarde de dolari, sau chiar 10,5 miliarde", a precizat cotidianul Vedomosti, citand o sursa familiara cu aceasta afacere, informeaza NewsIn, citand Reuters. Nivelul reducerii aplicat celor 3,5 milioane de actiuni care au fost scoase la vanzare a fost sub valoarea asteptata de piata. Daca Sberbank va vinde intregul pachet, aceasta tranzactie va eclipsa recordul anului trecut, de 10,6 miliarde dolari, obtinut de grupul petrolier Rosneft odata cu oferta publica initiala.

Cea mai recenta valoare de piata a actiunilor Sberbank a atins 92.401 ruble. Sberbank, banca ce controleaza peste un sfert din activele bancare din Rusia, intentioneza sa-si urce solvabilitatea si sa isi extinda portofoliul de credite.Aceasta tranzactie va duce la majorarea valorii de piata a grupului bancar rusesc peste nivelul de 70 de miliarde dolari, depasind-o pe cea a bancii Deutsche Bank AG .

Insa structura destul de complicata a afacerii duce la concluzia ca finalul acestei tranzactii ramane incert, spune Reuters, deoarece plasamentul este facut doar pe piata interna si nu pe pietele internationale precum recentele oferte publice initiale facute de o serie de firme rusesti, printre care si grupul petrolier de stat Rosneft.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri