La mai putin de o jumatate de an de la inceperea activitatii de creditare, exista deja primele case ridicate cu ajutorul finantarilor acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL).
RBL a inceput sa acorde primele credite la sfarsitul anului trecut, acoperind intreaga gama de finantari locative: atat modernizarea, renovarea, reconstructia locuintelor existente dar si cumpararea sau construirea unei locuinte noi.

Acum un an cand am cautat resurse financiare pentru a incepe constructia unei case pe terenul pe care il detineam nu gaseam o solutie avantajoasa pentru a putea finaliza acest proiect. Din fericire, aveam un contract de economisire-creditare incheiat cu RBL la care aveam vechime. Am studiat posibilitatea de finantare oferita de aceasta banca, si in urma informatiilor clare primite de la expertii RBL m-am hotarat sa iau un credit. in continuare am solicitat o majorare a creditului pentru a-mi face casa asa cum mi-o doresc, a declarat Laurentiu Ognean, unul dintre clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, care, cu ajutorul creditului acordat de RBL, a inceput constructia unei case.

in prezent Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai doua tipuri de credite: Creditul Locativ si Creditul Intermediar.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an.

Creditul Intermediar presupune economisirea unui sold minim din valoarea contractului, timp de minim trei luni. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si atinge cifra de evaluare impusa de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

Faptul ca exista deja constructii incepute/ridicate cu ajutorul finantarilor de la Raiffeisen Banca pentru Locuinte sau ca oamenii pot sa-si modernizeze sau renoveze locuintele, arata ca ne-am atins scopul: sprijinirea cetatenilor romani pentru imbunatatirea situatiei lor locative. si asta ne face cu atat mai bucurosi cu cat noi ne adresam celor cu venituri mici si medii care, pana acum, cu greu puteau sa obtina credite cu destinatie locativa. a declarat Ionut Costea, presedintele RBL.

Zoita Ignat, directoare a unei fabrici de incaltaminte, a incheiat si ea, in 2004, un contract de economisire creditare cu RBL, a economisit , a primit primele de la stat, dupa care a obtinut un credit, cu ajutorul caruia a achizitionat un apartament.

Doream sa iau un credit pentru cumpararea unui apartament . Aveam acest contract de economisire creditare deschis inca din 2004, primisem doua prime de la stat, si am decis sa apelez la RBL. S-au miscat repede, totul a fost clar si acum sunt proprietara apartamentului, a mentionat si Zoita Ignat.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A.,este prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc care functioneaza inca din iunie 2004. Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 9.400 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri