Apetitul băncilor pentru finanțarea companiilor mari a fost unul mixt în perioada aceasta marcată de pandemia de COVID-19, conform precizărilor făcute de către Mihai Murgu, partener al companiei de consultanță financiară PCF Investment Banking, în cadrul emisiunii Wall-street 360.

”Există instituții financiare, preponderent cele cu capital de stat, care au fost extrem de active în zona aceasta de tranzacții care nu includeau o componentă de ajutor de stat și de cealaltă parte sunt instituțiile internaționale sau chiar și băncile locale, dar cu capital privat, care au limitat destul de mult acest tip de creditare”, explică Mihai Murgu, partener PCF Investment Banking.

Compania locală de consultanță financiară a închis în 2020, până la finalul lunii septembrie, tranzacții de aproximativ 100 de milioane de euro, precizează Mihai Murgu, și urmează să finalizeze două noi tranzacții sindicalizate a căror valoare cumulată ar urma să depășească acest volum înregistrat pe parcursul anului.

”Sunt două astfel de tranzacții pe care estimăm să le închidem până la finalul lunii octombrie. Este vorba de aproape 150 de milioane de euro, ceea ce arată că am reușit să găsim interes din zona bancară în asa fel încât să strângem suma necesară”, adaugă Mihai Murgu.

Cele două tranzacții sunt destinate unor companii din sectorul zootehnic, care s-au confruntat cu efecte ale pandemiei de COVID-19, însă nu în aceeași măsură ca industria HoReCa sau cea de Real Estate.

”Apetitul în rândul băncilor există în continuare în ceea ce privește companiile cu un fundament solid, instituțiile financiare au mers mai departe cu finanțările pe care noi le-am propus, în structura agreată. Este importantă și structura cu care mergi către bănci, respectiv să fie una care să facă sens si pentru dezvoltarea business-ului și din punct de vedere bancar”, explică Mihai Murgu.

Urmăriti integral emisiunea Wall-street 360 pentru a afla cum a evoluat zona de finanțare corporate în anul 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri