Investitorii de la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu ( BMFMS) au incheiat, in intervalul 5-9 martie, cu 10,62% mai multe contracte la termen decat in intervalul anterior. Astfel, in intervalul mentionat, au fost incheiate156.498 de contracte la termen in valoare totala de 418 milioane lei (123,7 milioane euro), potrivit NewsIn. Per total, de la inceputul anului, valoarea totala a contractelor incheiate la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu se apropie de 1 miliard euro.

"Perioadele in care pretul futures este sub cel spot sunt foarte rare si dau nastere unor oportunitati interesante: pe de o parte dau posibilitatea investitorilor care si-au acoperit riscul sa treaca pe profit la randamente superioare celor calculate initial, iar pe de alta parte ofera speculatorilor oportunitatea sa intre in piata la niste preturi neasteptat de ieftine, ceea ce poate da nastere unui trend crescator pe termen scurt" sustine Victor Pop, director de operatiuni la casa de brokeraj Intervam Bucuresti.

Cele mai cautate derivative au fost cele pe Societatile de Investitii Financiare (SIF). Astfel, in topul saptamanii s-a impus derivativa construita pe activul suport al actiunii SIF Moldova (DESIF 2) cu 79.399 contracte, urmata de derivativa construita pe titlurile SIF Oltenia (DESIF5) cu 62.369 contracte. Pe locul trei s-a clasat derivativa construita pe activul suport al titlurilor Bancii Transilvania (DETLV) cu 6.000 contracte.

"Intrucat piata la vedere vine dupa o perioada de corectii destul de severe, asteptarile investitorilor de pe piata sibiana sunt destul de pesimiste cel putin in ceea ce priveste sectorul financiar, fapt dovedit de tranzactionarea derivatelor sub pretul activului suport la scadenta apropiata", a declarat Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj.

Pentru scadenta martie DESIF 2 a fost cotata la 2,835 lei/actiune, in crestere cu 5,9 bani. Ultimele tranzactii cu DESIF 2 iunie au fost realizate la 2,855 lei/actiune, in urcare cu 8,5 bani. DESIF 5 a inchis sedinta de vineri 9 martie la pretul de 3,075 lei pe actiune pentru scadenta din martie, in crestere cu 6,61 bani, respectiv 3,188 lei /actiune, pentru scadenta din iunie 2007.
DETLV a fost cotata pentru scadenta din martie la 1,093 lei, iar pentru mijlocul anului la 1,1285 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri