Smart Fintech este primul Fintech local care primește autorizarea Băncii Naționale a României pentru a opera ca instituție de plată ce poate iniția plăți sub directiva europeană PSD2. Start-up-ul devine astfel primul furnizor terț de servicii (TPP) licențiat în România pe segmentul de open banking.

Compania Smart Fintech este acum oficial listată în Registrul instituțiilor de plată ținut de Banca Națională a României, precum și în Registrul central electronic public al instituțiilor de plată și monedă electronică din PSD2 ținut de Autoritatea Bancară Europeană, ca Furnizor de Servicii de Inițiere a Plăților (PISP).

Start-up-ul a trecut printr-un proces complex de autorizare desfășurat în ultimele nouă luni, care a necesitat parcurgerea mai multor etape, cu o analiză riguroasă a proceselor interne și o documentare serioasă a acestora, pentru a putea îndeplini normele stabilite de autoritatea de reglementare.

„Mi-am dat seama că o astfel de analiză este, de fapt, un exercițiu esențial pentru orice companie cu un produs sau serviciu nou, în special din segmentul financiar. În același timp, spun sincer că nu știu dacă noi, sau oricine altcineva, am fi făcut asta chiar de la început, de la sine, dacă nu era necesar în mod explicit în procesul de autorizare. Prin urmare, deși ar putea exista o opinie generală conform căreia autoritatea de reglementare a stabilit o barieră ridicată pentru jucătorii care doresc să beneficieze de PSD2, pe parcursul procesului de autorizare noi am ajuns să înțelegem rațiunea numeroaselor cerințe pe care le-am avut de îndeplinit, multe dintre acestea deschizându-ne cu adevărat ochii”, declară Mihaela Georgescu, Cofondator Smart Fintech.

SmartPay este serviciul de inițiere a plăților creat de Smart Fintech și acreditat de BNR sub inițiativa PSD2 și este o premieră pentru piața din România.

Acesta poate fi folosit fie ca alternativă la orice metodă de plată online (plăți online pentru cumpărături, pentru facturi și utilități etc.), fie ca accelerator de plăți - integrat în orice aplicație care gestionează resurse financiare (cum ar fi facturarea electronică, ERP, salarizare sau managementul finanțelor personale).

Soluția tehnologică promite mai multă transparență și rapiditate în procesarea plăților online. Dincolo de ușurința în integrare și utilizare, securitatea este un alt principiu fundamental care a stat la baza dezvoltării sale.

Politica de securitate implementată asigură protejarea partenerilor și clienților acestora împotriva riscurilor aferente plăților, în special împotriva riscului de fraudă și de utilizare ilegală a datelor sensibile privind plățile online.

„Prima licență TPP locală este o realizare remarcabilă, nu numai pentru Smart Fintech, ci pentru întregul ecosistem fintech ce are ca misiune livrarea unei noi generații de produse financiare, servicii și experiențe. Este oficial, România se află acum pe harta open banking”, declară Ana Maria Georgescu, Sales & Marketing Manager Smart Fintech.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri