Agentia de rating Moody's a precizat ca ar putea reduce ratingul unui numar de 46 de banci, in mare parte din Europa, ca rezultat al reviziurii metodologiei de analiza, a carei forma initiala a fost intens criticata.

Agentia de rating a precizat ca reducerile de rating vor fi in mare parte doar de o subdiviziune, chiar daca sunt posibile si anumite reduceri de noua sau trei subdiviziuni. Noile recenzii vor fi completate la data de 10 aprilie, informeaza NewsIn, citand Reuters. Acesta decizie va duce la revizuirea majorarilor de rating acordate la sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie, care au surprins analistii si investitorii, avand in vedere amploarea modificarilor.

Decizia Moody's de a majora ratingul unui numar de trei banci pana la AAA, reprezentand o marire de patru sau chiar cinci subdiviziuni, a dus la nemultumiri din partea unor analisti si la ingrijorari in cadrul investitorilor.Pe lista bancilor ale caror rating va fi modificat se afla ABN AMRO, Fortis Bank, ING Bank, NordeaBank si SEB AB, precum si un numar de banci din Polonia, Ungaria si Cehia.

Printre bancile non-europene ale caror rating ar putea fi redus se numara Canadian Imperial Bank of Commerce si National Bank of Canada. "Un numar de ratinguri acordate unor banci, ce au fost majorate inainte de rafinarea metodologiei, au ridicat semne de intrebare privind corectitudinea si respectarea noilor metode", a precizat agentia.

Actorii pietei financiare au precizat ca numarul mare de banci ce au primit ratingul maxim AAA si ratingul AA a dus la reducerea utilitatii informatiilor emise de Moody's atunci cand un client doreste sa faca distinctie intre calitatea creditului oferit de diferite banci.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
[VIDEO] Cum folosești super puterea cardului tău pentru a ajuta o mică afacere
Setari Cookie-uri