Carpatica Asig a subscris prime brute in valoare de aproximativ 45 milioane lei in primele trei luni ale acestui an, in crestere cu 44,32 % fata de primul trimestru al anului trecut, ca urmare a cresterii numarului de clienti

Cresterea a venit in special din segmentul auto, pentru care s-au subscris prime brute in valoare de 37,4 milioane lei (CASCO si RCA). Pe segmentul de accidente si boala, primele brute subscrise au insumat 2,42 milioane lei, iar asigurarile de incendiu si pentru calamitati naturale au adus prime brute subscrise de 1,5 milioane lei, potrivit datelor publicate de societatea de asigurari.

In ceea ce priveste asigurarile de bunuri in tranzit, compania estimeaza o crestere semnificativa in urmatoarea perioada, datorita sporirii investitiilor din Romania si a cresterii transportului de persoane.

Categoria asigurarilor civile generale a cunoscut de asemenea o crestere importanta, cu 72,55% fata de acelasi interval din 2006, pana la 581.500 lei. Domeniul asigurarilor agricole a inregistrat o crestere a sumelor incasate pana la valoarea de 18.000 lei.

In acelasi timp, Carpatica Asig a platit daune in valoare de 13,5 milioane lei in primul trimestru din anul 2007, cu 1,42% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a cresterii numarului de persoane care apeleaza la serviciile de asigurare si diversificarii produselor pe piata de profil.

Membra a grupului financiar Carpatica, Carpatica Asig activeaza pe piata asigurarilor din 1996 si are in prezent o retea de 142 de unitati in tara. Compania a inregistrat anul trecut o crestere a primelor brute subscrise cu 104,28% fata de anul precedent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri