Cinci agenti de marketing care apartin de unele din cele patru fondurile de pensii private avizate vor fi sanctionati de catre Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private cu excluderea din sistem ca urmare a neregulilor, a declarat pentru NewsIn Dan Pescaru, directorul adjunct al CSSPP.
"Cei cinci agenti de marketing nu vor mai lucra niciodata in domeniul pensiilor private ca urmare a faptului ca si-au incalcat deontologia profesionala si regulile stabilite de noi. La greseli nu iertam pe nimeni, ii scoatem din sistem", a declarat directorul adjunct al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Rugat sa precizeze date despre indentitatea agentilor directorul adjunct a refuzat motivand ca nu vrea sa deterioreze imaginea fondurilor de care apartin cei cinci.

Acesta a mai adaugat ca "prin aceste sanctiuni nu vrem sa afectam piata in vreun fel, vrem doar sa o facem cat mai corecta. Vrem sa dam posibilitatea fiecarui fond sa ruleze corect pe aceasta piata mai ales ca deja a inceput goana dupa clienti. Multi dintre acesti agenti sunt tentati sa incalce regulile la inceput pentru a aduna cat mai multi cotizanti".

La ora actuala sunt doar 6.800 de agenti de marketing care activeaza pe piata si mai sunt alti 3.000 in curs de avizare. Conform directorului adjunct al CSSPP numarul acestora va ajunge pana la sfarsitul anului la circa 100.000.

"Cei cinci sunt doar inceputul, dar speram ca numarul care calca stramb sa fie cat mai mic. Din cei 100.000 pe care credem ca-i vom aviza pana la sfarsitul lui decembrie, doar un procent de 1% vor fi scosi din sistem datorita neregulilor. Preconizez ca acest aceasta estimare este asa mica pentru ca ma astept ca restul de 99% sa invete din greselile celorlalti, in caz contrar vor avea aceasi soarta. Cred ca dupa ce vom incepe sa-i sanctionam celorlati care aveau de cand sa le calce pe urme li se va face frica si vor mai renunta", a spus Dan Pescaru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri