Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur începând din 17 octombrie 2023. Aceste titluri de stat au maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6,25% şi, respectiv, 7,25%, informează Ministerul Finanţelor.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Pentru suma de 10.000 de lei investită în titluri de stat, poți obține un câștig de 625 de lei - pentru cele cu maturitate de un an. Dacă comparăm această sumă cu veniturile obținute din depozite bancare, vedem că oferta Statului se clasează pe locul al doilea în ceea ce privește câștigul real. Pentru un depozit de 10.000 de lei, extins pe o perioadă de 12 luni, cel mai convenabil depozit bancar aduce la finalul perioadei de maturitate un câștig de 724 de lei.

Cum cumperi titluri de stat online, prin SPV - Spațiul Privat Virtual

Titlurile de stat Tezaur revin în atenția românilor, luna aceasta ele fiind disponibile pentru achiziționare atât online, cât și prin intermediul unităților Trezoreriei sau ale Poștei Române.

Potrivit Ministerului Finanțelor, achiziția titluri de stat online se face prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV). Acesta este o platforma online dezvoltată de ANAF prin intermediul căreia persoanele fizice își pot achita taxele și datoriile către stat.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a cumpăra titluri de stat online sunt: deschiderea unui cont de subscriere, transferul sumei pe care vrei să o investești și depunerea cererii.

Puteți citi ghidul complet AICI.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri