Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,10% și, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

În momentul de față, depozitele bancare din România oferă dobânzi similare decât ofertele statului. Este important de menționat că dobânzile la depozite sunt impozitate cu 10%, iar itlurile de stat nu sunt impozitate.

Pentru suma 10.000 de lei, investită în titluri de stat cu maturitate de 12 luni, vei câștiga suma de 610 de lei.

Titluri de stat Tezaur: De unde pot fi cumpărate

  • Între 15 aprilie 2024 – 9 mai 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 15 aprilie 2024 – 10 mai 2024 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;
  • Între 15 aprilie 2024 – 9 mai 2024 în mediul urban și 15 aprilie 2024 – 8 mai 2024 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri