BT Go are o funcționalitate nouă, în premieră pentru aplicațiile de banking: emiterea și trimiterea automată a e-facturilor către ANAF. Facilitatea ajută antreprenorii să se alinieze legislației Ro-eFactura, conform căreia, din ianuarie 2024, firmele trebuie să emită facturi electronice, care să ajungă direct în spațiul privat virtual (SPV) al ANAF.

Pentru integrarea acestei funcționalități, Banca Transilvania a ales să colaboreaze cu i-Tom Solutions, dezvoltatorul platformei FGO.

“BT Go este mai mult decât o aplicație de banking. Este o aplicație de business, iar planul nostru este ca BT Go să devină cel mai util instrument digital pentru firme. Pe lângă funcționalitățile obișnuite – plăți, schimburi valutare, carduri – azi lansăm facturarea electronică și automatizarea e-facturilor. Avem în pregătire multe noutăți pe care le vom anunța periodic”, declară Tiberiu Moisă, Director General Adjunct, MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

„De la 1 ianuarie, toate firmele vor fi nevoite să folosească e-Factura, fiind obligatorie nu doar pentru facturile emise către persoane juridice, ci și pentru recepționarea e-Facturilor primite de la furnizori. FGO a automatizat complet integrarea cu e-Factura. Odată conectat contul SPV în FGO, utilizatorul poate activa trimiterea automată a e-Facturilor în SPV, la intervalul dorit după emitere. Astfel, e-Facturile se vor transmite în SPV fără altă acțiune din partea utilizatorului. Avem o rată de succes de 100% pentru încărcarea e-Facturilor în SPV datorită mecanismului automat pe care l-am creat pentru aceste situații. Tot în contul FGO se găsesc și statusul, recipisa de la ANAF, precum și e-Facturile primite de la furnizori", afirmă Valeriu Filip, fondator FGO.

Funcționalitatea lansată azi este gratuită timp de un an de la momentul abonării la GO e-Factura.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri