BCR vrea o treime din piata pensiilor private obligatorii

Compania BCR Administrare Fond de Pensii isi propune sa devina liderul pietei fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) si sa controleze aproape o treime din aceasta

BCR Administrare Fond de Pensii a primit autorizarea de constituire ca societate in sistemul pensiilor private (Pilonul II) din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Cu un capital social initial este de 50.000.000 RON, compania are ca obietiv sa de vina liderul de piata al pensiilor private de pe pilonul II, dorind sa obtina o cota de 30%.

Dupa ce a primit avizul de functionare BCR Administrare Fond de Pensii a facut demersurile de inscriere pentru Administratorul la Registrul Comertului si pentru obtinerea autorizatiei de functionare a acestuia si a schemei de pensii.

BCR a obtinut deja avizul CSSPP pentru a fi banca depozitar de fonduri de pensii private, iar societatea de asigurari de viata a grupului financiar - BCR Asigurari de Viata SA - a fost autorizata ca administrator de fonduri de pensii private facultative (pilonul III).

BCR, membra a Grupului Erste Bank, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 14,6 miliarde euro. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii, are o retea de 505 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

Banca pune la dispozitia clientilor o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking si e-commerce, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.300 si 11.000 de POS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri