CEC Bank acordă credite cu dobânzi reduse prin programul Noua Casă, IRCC + 1,90%, pentru cei care își încasează salariul prin bancă, și IRCC + 2,00% pentru cei care nu încasează venitul prin CEC Bank, dobânzile fiind mai mici față de cele ale creditelor ipotecare standard.

Astfel, pentru un credit Noua Casă de 250.000 de lei, pe o perioadă de 25 de ani, beneficiarul creditului va plăti o rată lunară de 1.908,06 lei, în condițiile de dobândă ale Programului, cu încasarea salariului la CEC Bank, dobânda anuală efectivă (DAE) fiind acum de 8,15%.

Creditele Noua Casă oferite de CEC Bank au zero comision de analiză/acordare și zero comision de administrare perceput de bancă. Finanțările beneficiază de garanția FNGCIMM, procentul de garantare aplicându-se diferențiat, în funcție de categoria de locuință și valoarea acesteia.

Creditele Noua Casă prevăd un nivel mai redus al avansului față de finanțările standard pentru locuințe, 5% pentru locuințe sub 70.000 de euro, în timp ce pentru cele cu prețuri între 70.000 euro și 140.000 euro, avansul este de 15%.

Credit ipotecar vs. Noua Casă: ratele sunt mai mici cu câteva sute de lei pentru creditele tradiționale

Pentru a compara cele două tipuri de credite am luat ca exemplu un imobil în valoare de 66.000 de euro (330.000 lei), necesari pentru a achiziționa un apartament modest, cu două camere, într-un bloc consolidat din București. Valoarea creditului a fost aleasă pentru a ne putea încadra în plafonul pentru avansul de 5% (acest avans mai mic fiind principalul avantaj al programului Noua Casă). Pentru imobilele care depășesc valoarea de 70.000 de euro, avansul este precum cel al unui credit ipotecar, de 15%. Perioada de maturitate a creditului este de 30 de ani.

Valoare imobil: 330.000 lei Valoare credit Avans inițial Rată lunară Total plată (30 de ani)
Noua Casă 313.500 lei 5% (16.500 lei) 2.270 lei 844.000 lei
Credit ipotecar 280.000 lei 15% (50.000 lei) 1.660 lei în primii 3 ani - apoi 2.240 lei 782.000 lei

Sursă date: Finzoom.ro

!Aceste calcule s-au efectuat în contextul situației economice actuale. Conform prognozelor, dobânzile ar putea începe să scadă la finalul acestui an, așa că un credit cu dobândă variabilă ar putea deveni mai avantajos în viitor.

Puteți vedea în ACEST ARTICOL diferențele principale între creditele impotecare și cele accesate prin programul Noua Casă.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri