Capital Alliance intra pe piata intermedierii de pensii private

Capital Alliance a demarat procedurile pentru autorizarea ca agent de marketing in sistemul pensiilor private obligatorii (pilonul II) si in sistemul pensiilor facultative (pilonul III)

Noua companie, care se va numi Capital Alliance Private Pensions, intentioneaza sa se concentreze initial pe intermedierea pensiilor private obligatorii (pilonul II).

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat pana in prezent 27 de societati de brokeraj pe pilonul II.

“Ne vom folosi intreaga experienta dobandita pe piata asigurarilor, unde avem o pozitie solida – in domeniul pensiilor administrate privat. Avem mare incredere in reforma pensiilor private si ne oferim intreg sprijinul in directia educarii viitorilor participanti la acest sistem”, a declarat Cristian Anghel, Director General al Grupului CAPITAL & ALLIANCE.

Capital Alliance a lansat si o pagina de internet pentru consultanta in domeniul pensiilor private.

Capital Alliance este un grup de companii specializate in servicii de consultanta, intermediere si asistenta in domeniul asigurarilor, reasigurarilor si pensiilor private. Compania a fost infiintata in anul 1999, cu capital integral privat si este membru in doua retele de brokeri: Globex International si WBN - Worldwide Broker Network. Capital Alliance este si partener al brokerului de reasigurare german TPSH.

Din cele 14 societati care au primit autorizatie de constituire pe pilonul II de pensii, CSSPP a autorizat pana in prezent 12 societati ca administratori de fonduri de pensii obligatorii: ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Allianz-tiriac Pensii Private, Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii, BT Aegon Fond de Pensii SA, Generali Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA si BCR Administrare Fond de Pensii.

Aderarea participantilor la un fond de pensii obligatorii va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri