Preluarea CR Firenze de catre Intesa Sanpaolo, analizata de Concurenta

Consiliul Concurentei a inceput sa analizeze preluarea CR Firenze Romania de catre Intesa Sanpaolo si va lua o decizie cu privire la fuziune in termen de 30 de zile

Autoritatea de concurenta analizeaza concentrarea economica ce se va realiza prin dobandirea controlului unic de catre Intesa Sanpaolo asupra C.R. Firenze Romania pentru a stabili compatibilitatea concentrarii economice cu un mediu concurential normal.

O decizie cu privire la aceast control urmeaza a fi adoptata in termen de 30 de zile de la data la care notificarea va deveni efectiva.

Potrivit Legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a firmelor implicate intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doua companii implicate in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifrã de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane de euro.

Intesa Sanpaolo este prezenta pe piata romaneasca a produselor si serviciilor bancare prin Banca Comerciala Sanpaolo IMI Bank Romania.

Grupurile bancare Banca Intesa si Sanpaolo IMI au fuzionat in cursul anului trecut, pentru a crea a saptea banca europeana ca marime.

Cele doua banci italiene, Intesa si Sanpaolo IMI, detin impreuna peste sase mii de filiale, in acest calcul fiind incluse si unitatile Cariparma si FriulAdria. Acest numar de sase mii de filiale inseamna dublul celor detinute de cel mai apropiat concurent al lor, Unicredit.

Entitatea bancara rezultata prin fuziunea bancilor Intesa si Sanpaolo este liderul de piata in cele mai multe zone ale Italiei, cu o cota de piata de 19% in partea de nord-est, de 14% in centrul tarii, respectiv de 23,6% in nord-vestul Italiei.

Banca CR Firenze Romania, fosta Daewoo Bank, a devenit parte a grupului bancar CR Firenze din Italia in martie 2006, dupa transferul catre acesta a pachetului majoritar de actiuni, de 56,23% din capitalul social. Banca detinea, la sfarsitul anului 2006, active de 255 milioane lei (75,4 milioane euro) si avea o cota de piata de 0,15%, fiind a 32-a banca din sistem ca marime, potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri