"Cu scopul de a creste eficienta operatiunilor, precum si calitatea serviciilor oferite clientilor, majoritatea functiilor de back-office si suport vor fi centralizate sau externalizate. Ca o consecinta a acestor reorganizari, relocari si eficientizari a proceselor, forta de munca a bancii (doar a bancii) se va reduce de la 10.600 de angajati in iunie 2007 la un numar de 8.200 de angajati pana la sfarsitul lui 2008", se spune in comunicatul grupului, in care sunt prezentate subiectele discutate la Bratislava.

Prin schimbarile operate la nivelul grupului, se va inregistra o temperare a cresterii costurilor in a doua jumatate a acestui an, urmand ca in 2008 cresterea costurilor sa fie de numai 7%, se arata in comunicat.

In ce priveste Programul de Integrare si Dezvoltare (IDP) si perspectivele evolutiei BCR, majoritatea functiilor de back-office si suport vor fi centralizate sau externalizate pentru a creste eficienta operatiunilor si calitatea serviciilor. Programul IDP vizeaza investitii semnificative pentru consolidarea relatiei cu clientii, precum si pentru extinderea retelei.

Grupul Erste Bank estimeaza un avans al profitului net cu 25% in 2007 fata de anul trecut si o crestere medie anuala de 20% in urmatorii doi ani. Totodata, raportul intre cheltuieli si venituri pentru 2009 se va mentine sub nivelul de 55%, iar rentabilitatea capitalului propriu ar trebui sa revina la 18 - 20%, dupa majorarea de capital de anul trecut.

Citeste si:

"Grupul Erste este pozitionat astfel incat sa poata beneficia de o expunere redusa la risc pe pietele tarilor din Uniunea Europeana cu cea mai accelerata crestere din Europa Centrala si de Est", a declarat presedintele grupului Erste, Andreas Treichl, referindu-se la cei zece ani de la Oferta Publica Initiala (IPO) la Bursa de Valori din Viena.

Treichl a adaugat ca Erste va dezvolta un portofoliu echilibrat prin consolidarea segmentului corporate si a activitatilor pe pietele globale si, in acelasi timp, va continua sa-si concentreze activitatea pe segmentul de retail.