Arbitrul pensiilor private a autorizat, in sedinta de luni, societatile Marshaly Agent de Marketing pentru Fonduri de Pensii Facultative, Filas Broker de Pensii Private si Prosper Broker de Pensii ca agenti de marketing pe pilonul III, care ridica numarul acestora la 29, a anuntat Comisia.
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a mai autorizat Pensimed Broker de Pensii Private ca agent de marketing pe pilonul II, care ridica la 45 numarul brokerilor care au primit aprobare de la institutie pana in prezent.

Arbitrul pensiilor private a aprobat recent modificarea normei privind marketingul fondurilor de pensii private obligatorii (pilon II), prin care stabileste ca administratorul trebuie sa anunte rezilierea contractului cu un agent in cel mult cinci zile.

Totodata, in cazul avizarii agentilor de marketing, administratorul sau agentul de marketing persoana juridica transmite comisiei pensiilor private si contractele de mandat semnate, inclusiv anexele la acestea, alaturi de alte documente.

Arbitrul pensiilor private a mai interzis consultantilor sa utilizeze denumirea de "broker" pentru eliminarea confuziilor care ar putea sa apara intre consultantii de pensii private si brokerii de pensii private. Actul normativ a fost transmis spre publicare in Monitorul Oficial si urmeaza sa fie disponibil si pe pagina de internet a comisiei pensiilor private.

Arbitrul pensiilor private a autorizat pana in prezent 17 fonduri de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii SA), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii SA), AIG (AIG Fond de Pensii SA), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii SA), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii SA), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte (Omniasig Pensii – Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, (BCR Administrare Fond de Pensii SA), Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (Bancpost Fond de Pensii SA) si Fondul de Pensii Administrat Privat KD (gestionat de KD Fond de Pensii SA), Alfa (administrat de AG2R Fond de Pensii SA), Marfin (adiministrat de Marfin Fond de Pensii SA) si Fiducia (administrat de MKB Romexterra Fond de Pensii SA).

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

Conform legii, fiecare potential client al sistemului (obligatoriu pentru salariatii sub 35 de ani si optional pentru cei intre 35 si 45 de ani) trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond, in care isi va economisi contributiile.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F