Titlurile Banca Transilvania (TLV) revin miercuri la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce Depozitarul Central a operat majorarea capitalului social al companiei cu 217,66 milioane lei pana la 611,05 milioane lei, informeaza NewsIn.
In urma operarii majorarii, Banca Transilvania (TLV) are un capital de 611 milioane lei (181,2 milioane euro), divizat in 6,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

In luna aprilie, actionarii Bancii Transilvania au aprobat o majorare de capital cu 217,66 milioane lei, prin incorporare de rezerve (in valoare de 178,36 milioane lei) si aport in numerar (in valoare de 39,3 milioane lei). Pentru incorporarea rezervelor au fost emise circa 1,783 miliarde actiuni Banca Transilvania. Pentru aportul in numerar, in cuantum de 10%, au fost emise 393,3 milioane de actiuni, pretul de subcriere fiind de 0,35 lei.

Astfel, actionarii bancii existenti la data de 11 mai au beneficiat de 45,3% titluri gratuite si au subscris 387,57 milioane actiuni, reprezentand 98,52% din actiunile emise pentru majorarea cu aport in numerar. Restul de 5,785 milioane actiuni Banca Transilvania, reprezentand 1,48% din actiunile emise pentru majorarea in numerar, au fost oferite spre subscriere salariatilor bancii, la pretul de 0,36 lei/titlu, care au fost subscrise in totalitate.

Titlurile Banca Transilvania s-au apreciat vineri cu 1,12% pana la 0,905 lei, ceea ce confera bancii o capitalizare de 3,69 miliarde lei (1,1 miliarde euro), calculata la capitalul social majorat. Potrivit structurii actionariatului publicata pe 15 octombrie, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 14,97% din capitalul bancii, restul actionarilor avand sub pragul de 5% necesar unei raportari individuale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri