Profitul operational obtinut de Allianz din afacerile de asigurari din Romania, excluzand asigurarile de viata, s-a injumatatit in al treilea trimestru din 2007 fata de intervalul similar din 2006, cu toate ca volumul primelor brute subscrise a crescut cu 6,3%, arata raportul companiei-mama.
Allianz a obtinut, in Romania, pe segmentul asigurarilor generale, un profit de 3 milioane euro in trimestrul incheiat pe 30 septembrie, fata de 6 milioane euro in perioada echivalenta a anului 2006. Volumul primelor brute subscrise a ajuns la 84 milioane euro in intervalul iulie-septembrie 2007.

Volumul primelor nete incasate de grupul de asigurari din operatiunile in Romania a urcat cu 13,5% in al treilea trimestru al acestui an fata de intervalul similar al anului trecut, pana la 42 milioane euro.

Profitul operational obtinut de Allianz in primele noua luni din 2007 in Romania a scazut cu 30% fata de acelasi interval al anului trecut, pana la 7 milioane euro. Volumul primelor brute subscrise a urcat cu 19,53% in intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, pana la 257 milioane euro, in timp ce volumul primelor nete castigate a avansat cu 20,6%, pana la 117 milioane euro.

Volumul primelor obtinute de Allianz pe segmentul asigurarilor de viata in Romania - care include primele brute subscrise rezultate din politele de asigurari de viata, incasarile din produsele de tip unit-linked sau a altor tipuri de produse orientate catre investitii - a coborat de la 5 milioane euro in al treilea trimestru din 2006 la 6 milioane euro in intervalul iulie-septembrie din 2007. In aceeasi perioada a acestui an, compania Allianz, a obtinut din asigurarile de viata pe piata romaneasca un profit operational de un milion de euro, care insa nu poate fi raportat la perioada echivalenta a anului trecut, deoarece compania nu activa, in acea perioada, pe acest segment al pietei.

In primele noua luni ale acestui an, Allianz a obtinut un volum al primelor obtinute de segmentul asigurarilor de viata de 22 milioane euro, in crestere cu 10% fata de perioada echivalenta a anului trecut, mai arata raportul financiar al companiei-mama.

Grupul Allianz a raportat vineri o crestere cu 21% a profitului net in al treilea trimestru, cu mult peste estimari, in ciuda turbulentelor din piata care au cauzat pierderi la unitatea sa bancara Dresdner.

Allianz a anuntat un profit net trimestrial de 1,921 miliarde euro (2,8 miliarde dolari), depasind cele mai mari estimari din cadrul unui sondaj Reuters, de 1,812 miliarde euro, si situandu-se cu o treime peste media sondajului. Reducerea unor taxe in Germania a ajutat, de asemenea, rezultatele.

Profitul operational al celui mai mare asigurator european a scazut cu 2,1%, pana la 2,604 miliarde euro, in contextul in care analistii prevazusera o scadere cu 13%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri