Allianz a obtinut, in Romania, pe segmentul asigurarilor generale, un profit de 3 milioane euro in trimestrul incheiat pe 30 septembrie, fata de 6 milioane euro in perioada echivalenta a anului 2006. Volumul primelor brute subscrise a ajuns la 84 milioane euro in intervalul iulie-septembrie 2007.

Volumul primelor nete incasate de grupul de asigurari din operatiunile in Romania a urcat cu 13,5% in al treilea trimestru al acestui an fata de intervalul similar al anului trecut, pana la 42 milioane euro.

Profitul operational obtinut de Allianz in primele noua luni din 2007 in Romania a scazut cu 30% fata de acelasi interval al anului trecut, pana la 7 milioane euro. Volumul primelor brute subscrise a urcat cu 19,53% in intervalul ianuarie-septembrie al acestui an, pana la 257 milioane euro, in timp ce volumul primelor nete castigate a avansat cu 20,6%, pana la 117 milioane euro.

Volumul primelor obtinute de Allianz pe segmentul asigurarilor de viata in Romania - care include primele brute subscrise rezultate din politele de asigurari de viata, incasarile din produsele de tip unit-linked sau a altor tipuri de produse orientate catre investitii - a coborat de la 5 milioane euro in al treilea trimestru din 2006 la 6 milioane euro in intervalul iulie-septembrie din 2007. In aceeasi perioada a acestui an, compania Allianz, a obtinut din asigurarile de viata pe piata romaneasca un profit operational de un milion de euro, care insa nu poate fi raportat la perioada echivalenta a anului trecut, deoarece compania nu activa, in acea perioada, pe acest segment al pietei.

Citeste si:

In primele noua luni ale acestui an, Allianz a obtinut un volum al primelor obtinute de segmentul asigurarilor de viata de 22 milioane euro, in crestere cu 10% fata de perioada echivalenta a anului trecut, mai arata raportul financiar al companiei-mama.

Grupul Allianz a raportat vineri o crestere cu 21% a profitului net in al treilea trimestru, cu mult peste estimari, in ciuda turbulentelor din piata care au cauzat pierderi la unitatea sa bancara Dresdner.

Allianz a anuntat un profit net trimestrial de 1,921 miliarde euro (2,8 miliarde dolari), depasind cele mai mari estimari din cadrul unui sondaj Reuters, de 1,812 miliarde euro, si situandu-se cu o treime peste media sondajului. Reducerea unor taxe in Germania a ajutat, de asemenea, rezultatele.

Profitul operational al celui mai mare asigurator european a scazut cu 2,1%, pana la 2,604 miliarde euro, in contextul in care analistii prevazusera o scadere cu 13%.