Valoarea rezervei suplimentare se calculeaza la sfarsitul fiecarei luni, prin aplicarea unui procent de 60% asupra valorii primelor brute subscrise in luna respectiva pentru contractele RCA.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a luat masura introducerii acestei rezerve suplimentare in vederea protejarii intereselor persoanelor prejudiciate si pentru a se asigura onorarea obligatiilor rezultate ca urmare a incheierii asigurarii RCA.

Saisprezece companii de asigurari au primit pana in prezent confirmarea mentinerii autorizatiei de practicare a asigurarii de raspundere asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA) de la 1 ianuarie 2008, a anuntat miercuri presedintele CSA, Angela Toncescu.

Citeste si:

"Carpatica Asigurari a primit recent autorizatia de practicare a RCA, deoarece intre timp si-a rezolvat problemele", a precizat, potrivit NewsIn, Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Carpatica Asig a fost sanctionata, in luna noiembrie, de catre arbitrul asigurarilor cu interzicerea practicarii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA) timp de 30 de zile, deoarece societatea refuza sa platesca despagubirile in baza politelor incheiate prin intermediari.

Aceleasi companii care practicau RCA in 2007 au primit autorizatie din partea arbitrului asigurarilor sa practice RCA de la 1 ianuarie 2008, respectiv Allianz-Tiriac Asigurari SA, Asiban SA, Asigurarea Romaneasca - Asirom SA, Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra SA, BCR Asigurari SA, BT Asigurari SA, Generali SA, Omniasig Vienna Insurance Group SA, Unita Vienna Insurance Group SA, Asigurare Reasigurare Ardaf SA, ABC Asigurari-Reasigurari SA, Asitrans SA, Interamerican Romania Insurance Company SA, OTP Garancia Asigurari SA, Clal Romania Asigurari-reasigurari SA si Carpatica Asig SA, ultima primind autorizatie in sedinta de marti.