Un consortiu format din patru banci si condus de BRD-Groupe Societe Generale va finanta cu 120 milioane lei (34 milioane euro) proiectele dezvoltate in 2008 de compania romaneasca Energomontaj.

In afara de BRD, care are calitate de aranjor mandatat, din consortiu fac parte bancile Banca Romaneasca, Bancpost si Volksbank Romania. Consortiul bancar va asigura atat fondurile necesare finantarii activitatii curente, cat si garantiile necesare derularii proiectelor Energomontaj din 2008.

Energomontaj de euroeste una din cele mai mari societati romanesti de constructii, avand un portofoliu de contracte pe termen mediu de peste 260 milioane euro. Compania are o prezenta puternica pe piata lucrarilor de montaj in centralele termo, hidro si nuclearo electrice si este, de asemenea, abilitata sa execute lucrari de desulfurare si denoxare, arata comunicatul bancii.

De altfel, unul din punctele forte ale Energomontaj este tocmai piata pe care opereaza. "In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, sectorul energetic in care Energomontaj isi desfasoara activitatea a devenit unul prioritar", se arata in comunicat.

Astfel, toate marile complexuri energetice din Romania trebuie modernizate pana in 2012, "ceea ce ofera mari oportunitati de dezvoltare companiei Energomontaj", in contextul alinierii la normele europene privind protectia mediului, se mai aratain documentul citat.

Pe 13 decembrie, un consortiu de cinci banci, condus tot de BRD, anuntase ca va finanta cu 60 milioane de euro proiectele dezvoltate pe termen mediu de Hidroconstructia, lider pe piata romaneasca a constructiilor de baraje si centrale hidroelectrice. Din consortiul respectiv faceau parte cele patru banci implicate in finantarea Energomontaj si ABN Amro Bank Romania.

BRD-Groupe Societe Generale are active de peste 10 miliarde euro, 2,3 milioane clienti si opereaza o retea de peste 700 de unitati. BRD, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active, are ti cea de-a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti, de circa 5,5 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BRD si-a majorat profitul net cu 7,4% in primele 9 luni ale anului