Consilierii generali ai Capitalei au adoptat miercuri o hotărâre care vizează amenajarea unui loc de joacă freerun şi parkour pentru adolescenţi, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău).

Finanţarea urmează să fie asigurată de către ALPAB. Valoarea investiţiei este estimată la 1,8 milioane de lei, TVA inclus, cu o durată de realizare de nouă luniâ, scrie Agerpres.

Conform studiului de fezabilitate, obiectivul de investiţii face parte dintr-un concurs de bugetare participativă organizat de Primăria Capitalei. Pe amplasamentul vizat, la ora actuală se găsesc nişte rampe pentru practicarea skate-board-ului, "aflate într-o stare deplorabilă", prevede documentul.

Autorii studiului propun un loc de joacă de tip freerun şi parkour pentru adolescenţi şi adulţi, care va fi echipat cu mobilier specific acestor sporturi, bănci şi coşuri de gunoi. Toată suprafaţa locului de joacă va fi pavată cu elemente antitraumă din cauciuc, turnat în mai multe culori, având infrastructura dintr-o placă de beton.

Potrivit referatului de aprobare, suprafaţa pe care va fi amplasat obiectivul de investiţii este o platformă de beton de aproximativ 500 mp.

În iunie 2022, primarul capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că va fi demarată, prin ALPAB, realizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul de amenajare a unui loc de joacă "unic" în Bucureşti, în zona de nord a parcului Regele Mihai I, pe amplasamentul numit "la Rampe".

Obiectivul de investiţii "Parc freerun şi parkour pentru copii şi adolescenţi" este unul din cele patru proiecte câştigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă din 2021. Acesta a primit 899 de voturi şi vizează crearea unui spaţiu de joacă şi exerciţii în aer liber în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri