Dezvoltatorul imobiliar Impact a primit autorizație pentru un nou drum de acces în ansamblul rezidențial din pădurea Băneasa, dar așteaptă să primească undă verde și pentru drumul Vadul Moldovei, pe care și-l dispută cu Romsilva.

Autorizația vizează construirea unui drum de acces în ansamblul rezidențial Greenfield Băneasa. Cu o valoare a investiției estimată de peste 900.000 de euro, noul drum va face legătura între Drumul Pădurea Pustnicu, drum public ce delimitează la sud ansamblul rezidențial și Bulevardul Platanilor, drum interior.

Primăria Sectorului 1 al Municipiului București a emis autorizația de construire pentru această nouă arteră, ce va avea o suprafață de 3.000 mp, trotuare și două benzi pe sens, despărțite de un spațiu verde median.

Denumit Prelungirea Bulevardul Platanilor, drumul va facilita accesul locuitorilor din faza a treia de dezvoltare, cartierul Platanilor și va fluidiza traficul în cartier. Construcția noului drum va fi realizată de către RCTI Company, parte din grupul Impact.

Dezvoltatorul susține că, pe lângă întreaga infrastructură de utilități finalizată, a realizat și 15 km de drumuri în cartierul GREENFIELD Băneasa, „cu toate că nu intră în atribuțiile și obligațiile sale”.

Proiectul are, însă, nevoie de infrastructură de acces amplă, deoarece, la finalizarea proiectului, care este programată în anul 2028, va avea peste 7.000 de locuințe și peste 17.000 de locuitori. Ca o comparație, orașul Sinaia, avea, la recensământul din 2021, puțin peste 9.000 de locuitori.

„De peste un an așteptăm de la Primăria Municipiului București aprobarea PUZ-ului pentru Aleea Teișani, nr. 105-117, Sector 1, drumul care face conexiunea cu Centura București pe sub podul hobanat”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.

Impact încă așteaptă redeschiderea drumului asupra cărui drept și-l dispută cu Romsilva, care a închis drumul respectiv susținând că este drum forestier și aparține regiei.

„În paralel, așteptăm Hotărârea de Guvern pentru redeschiderea drumului Vadul Moldovei, conform deciziei Consiliului General al Municipiului București din 28 iulie 2023 și a donației Impact a unei suprafețe duble de pădure față de cea a drumului, de 6.000 mp în Sectorul 1. Vadul Moldovei le oferă locuitorilor din Greenfied Băneasa singurul acces direct în Sectorul 1, de care aparțin și unde plătesc taxe și impozite”, a mai explicat Constantin Sebeșanu.

CEO-ul dezvoltatorului imobiliar a mai spus că dorește prelungirea Aleii Teișani pentru a face legătura cu Voluntari, precum și crearea benzilor de acces și ieșire în DN1 prin suportul CNAIR, soluție pentru care a înaintat și o donație de teren către aceștia.

Ce alte căi de acces vrea să amenajeze dezvoltatorul

Greenfield Băneasa(Sursa foto: Impact Developer & Contractor)

Dezvoltatorul susține că va continua să aloce resurse pentru a găsi soluții alternative și a facilita accesul în cartier cu toate că aceste lucrări edilitare cad în sarcina administrațiilor locale.

Primăria Municipiului București a eliberat Certificatul de Urbanism pentru continuarea procedurii de avizare în vederea obținerii autorizației de construire în scopul elaborării PUZ pentru proiectul ”Amenajare intersecție Aleea Teișani și breteaua DN1 și a intersecției bretelei DN1 cu Centura București”.

Totodată, recent, în vederea fluidizării traficului de pe Aleea Teișani, dezvoltatorul a înaintat o adresă către CNAIR prin care le-a transmis spre analiză un plan pentru o nouă reglementare a circulației în zona intersecției Bretelelor DN1 cu Aleea Teișani și cu Șoseaua de Centură în dreptul Podului Otopeni.

De asemenea, sunt în analiză și documentare alte două căi de acces, una dintre ele fiind prelungirea drumului Aleea Teișani până în Bulevardul Pipera.

Sursa foto: Impact Developer & Contractor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri