Cea mai mare banca comerciala ungara, OTP Bank, a anuntat luni ca va vinde divizia sa de asigurari, OTP Garancia Insurer, companiei Groupama, pentru suma de 617 milioane euro, informeaza Portfolio.hu.

Vanzarea acestei divizii ar putea avea un impact deosebit nu numai asupra pietei de asigurari, dar si asupra companiei mama, OTP, scrie Portfolio.

Ca parte a "cooperarii strategice intre OTP Bank si Groupama", ce mai necesita negocieri cu privire la anumite subiecte, Groupama va mai achizitioa 8% din pachetul de actiuni al OTP, un pachet de 5% urmand a fi achizitionat imediat dupa finalizarea acestei tranzactii.

"Suma totala pentru efectuarea acestei achizitii se ridica la 164 miliarde forinti, sau aproximativ 617 milioane euro", a declarat OTP Bank intr-un comunicat remis bursei din Budapesta.

Piata estima un pret intre 400 si 800 milioane euro.

"Groupama a acceptat sa cumpere in totalitate divizia OTP Garancia Insurer de la banca OTP, aceasta fiind una dintre cele mai importante companii de asigurari din Ungaria, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia. Ca parte a parteneriatului regional cu OTP Bank si pentru a intari acordurile regionale de distributie, Groupama s-a mai angajat sa achizitioneze 8% din pachetul de actiuni al OTP", afirma comunicatul.

"Aceasta tranzactie reprezinta o oportunitate excelenta pentru a ne extinde modelul nostru de servicii si pentru a creste portofoliul de produse de asigurari destinat clientilor OTP Bank din intreaga regiune a Europei Centrale si de Est, precum si a spatiului Comunitatii Statelor Independente", a declarat presedintele OTP Bank, Sándor Csányi.

"Prin parteneriatul regional cu OTP Bank, Groupama are o platforma pentru a deveni un actor international important in regiune", a declarat directorul executiv al Groupama, Jean Azéma.

"Consideram aceasta tranzactie drept o rampa de lansare pentru strategia noastra de crestere in Europa de est, permitandu-ne intrarea pe noi piete si accelerarea dezvoltarii afacerilor noastre in regiune prin intermediul parteneriatului cu cea mai mare banca independenta din Europa Centrala si de Est, ce are peste 10 milioane clienti", a adaugat acesta.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si