Camera Deputatilor a aprobat ieri transformarea Bursei de Valori Bucuresti in societate pe actiuni, din societate de interes public, asa cum era pana acum. Proiectul a fost aprobat de Senat pe data de 5 mai, cu 85 de voturi pentru si nici unul impotriva.

Transformarea BVB in societate pe actiuni s-a facut prin modificarea articolului 285 din Legea 297/2004 privind piata de capital, mai exact prin reevaluarea patrimoniului Bursei si apoi prin transferul acestuia in cote egale, cu titlu gratuit si fara sarcini fiscale, membrilor Asociatiei BVB.

Asociatia BVB aprobase inca din ianuarie o hotarare similara, insa tergiversarile din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare au facut necesara o initiativa legislativa pentru ca acest pas sa fie facut. In termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a legii, SC Bursa de Valori Bucuresti SA va trebui inregistrata la Registrul Comertului.

Legea a trecut cu doar 135 de voturi pentru, 95 de voturi impotriva si 2 abtineri, in ciuda faptului ca intre semnatari se numara parlamentari ai tuturor formatiunilor politice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cati bani vor incasa actionarii companiilor de pe bursa in 2019