Republica Cehă a reacţionat sâmbătă cu ironie la criza provocată în Rusia de revolta grupului de mercenari Wagner, prin intermediul a doi dintre miniştrii săi, relatează AFP.

"Iată, ştim în sfârşit ce înţelegeau ruşii prin Operaţiune specială. După 16 luni de război în Ucraina, Rusia este în război cu Rusia", a postat pe Twitter ministrul ceh al apărării, Jana Cernochova, conform Agerpres.ro.

"Nu este o surpriză. Este o tradiţie la ei. Războaiele ratate se încheie întotdeauna cu executarea Ţarului, urmată de haos şi un război civil supervizat de curioşi. Felicitări!", a adăugat ea.

În ceea ce priveşte ministrul de externe Jan Lipavski, el s-a limitat să posteze scurt pe Twitter: "Văd că vacanţa mea de vară în Crimeea se apropie".

Situația din Rusia devine din ce în ce mai gravă. Elicoptere ale armatei ruse au deschis sâmbătă focul asupra unui convoi militar al mercenarilor din grupul Wagner pe autostrada M4 din afara oraşului Voronej, a constatat un jurnalist al Reuters. Un jurnalist al Reuters a văzut elicoptere ale armatei deschizând focul asupra unei coloane de vehicule militare a Wagner care a trecut de oraşului Voronej cu transportoare blindate de trupe şi camioane cu platforme pentru tancuri, conform Agerpres.ro. Autorităţile ruse din oraşul Voronej au anunţat anterior că sunt angajate într-o operaţiune de stingere a unui incendiu important care s-a declanşat într-un depozit de carburant, capitala regiunii cu acelaşi nume, potrivit AFP.

Autorităţile din regiunea rusă Lipeţk, aflată la 420 km sud de Moscova, au făcut apel sâmbătă la populaţie să rămână acasă în contextul revoltei armate declanşate de grupul de mercenari Wagner, relatează AFP şi Reuters.

"Pentru a asigura ordinea şi securitatea cetăţenilor din regiunea Lipeţk, cartierul operaţional (regional) face apel la locuitori să nu iasă din case cu excepţia situaţiilor de necesitate şi să renunţe la orice deplasare într-un vehicul privat", se menţionează pe contul de Telegram al autorităţilor din regiune.

Acest anunţ intervine în contextul în care guvernatorul din regiunea vecină Voronej, şi ea frontalieră cu Ucraina ocupată de unde vin combatanţii Wagner, a vorbit şi el despre lupte, notează AFP.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri