Rusia a lansat în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică un val de atacuri asupra Ucrainei, folosind 70 de dispozitive de asalt aerian, între care rachete de croazieră şi hipersonice şi drone de fabricaţie iraniană, au anunţat forţele aeriene ale Ucrainei, potrivit Agerpres.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat pe canalul lor de Telegram că apărarea antiaeriană ucraineană a distrus 30 din cele 40 de rachete de croazieră şi toate cele 27 de drone Shahed pe care Rusia le-a lansat în cursul nopţii.

"În total, în mai multe valuri de atacuri, începând din seara zilei de 5 august şi până în dimineaţa zilei de 6 august 2023, inamicul a folosit 70 de mijloace de asalt aerian", au anunţat forţele aeriene ucrainene, care au adăugat că Rusia a lansat şi trei rachete hipersonice Kinjal, dar nu au furnizat alte detalii în legătură cu acestea.

Reuters transmite că nu a putut verifica informaţiile din surse independente şi că Rusia nu a comentat momentan relatările. Nu este clar dacă atacurile din timpul nopţii au provocat pagube şi nici ce s-a întâmplat cu cele 10 rachete de croazieră care nu au fost doborâte.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iurii Ihnat, a declarat la postul naţional de radio că una dintre principalele ţinte ale atacului declanşat de Rusia în timpul nopţii a fost regiunea Hmelnîţkîi. Acum duşmanul a făcut o fixaţie în ceea ce priveşte aerodromul Starokosteantîniv", a apreciat Ihnat. Rusia a vizat şi la sfârşitul lui iulie aerodromul militar Starokosteantîniv din regiunea Hmelnîţkîi, aminteşte Reuters.

De cealaltă parte, Aleksandr Bogomaz, guvernatorul Briansk, regiune rusă aflată la graniţa cu Ucraina, a declarat duminica aceasta că sistemul de apărare antiaeriană al Rusiei a distrus două drone deasupra districtului Karacevskîi.

"Nu s-au înregistrat pagube sau victime", a informat Bogomaz pe canalul său de Telegram.

Reuters transmite că nu este clar cine a lansat dronele, iar Ucraina nu a comentat imediat. Kievul nu îşi asumă public aproape niciodată responsabilitatea pentru atacurile comise în interiorul Rusiei sau în teritoriile ucrainene controlate temporar de Rusia.

Separat, Aleksei Kulemzin, primarul instalat de ocupantul rus în Doneţk, estul Ucrainei, a declarat că o universitate din oraş era în flăcări sâmbătă seara după un bombardament ucrainean.

"Ca rezultat al ultimului atac asupra Doneţkului, clădirea principală a universităţii de economie şi comerţ este în flăcări", a scris Kulemzin pe Telegram. El a adăugat că, potrivit informaţiilor preliminare, cauza incendiului a fost un atac al forţelor ucrainene care au folosit muniţie cu dispersie. Reuters nu a putut verifica din alte surse spusele acestuia.

Ucraina, care a primit luna trecută muniţie cu dispersie din partea SUA, a promis să le folosească doar împotriva concentrărilor de militari inamici, scrie Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri