Pentru a compensa pierderile suferite de Tarom, Astra-Uniqa, brokerul de aviatie Willis si brokerul de reasigurare care a plasat riscurile contului Tarom au colectat de la reasiguratori prima parte din despagubire. Urmatoarea transa urmeaza sa fie virata imediat dupa finalizarea procedurii de colectare a sumelor de pe piata de reasigurare.

Printre clientii Astra-Uniqa din domeniul aviatiei se numara companiile BlueAir, Romavia, Romaero, Aeroportul International Bucuresti-Baneasa "Aurel Vlaicu" si Aeroclubul Romaniei.

Compania a reinnoit, la sfarsitul anului 2007, contractele de asigurare cu companiile Romavia, BlueAir si Romaero, iar Scoala Superioara de Aviatie Civila este, de la inceputul anului 2008, un nou client in portofoliul Astra-Uniqa.

Cursa Tarom, care trebuia sa decoleze pe 30 decembrie anul trecut de pe aeroportul Henri Coanda, cu destinatia Sharm el Sheikh, a lovit in momentul decolarii o masina aflata pe pista. Accidentul, in urma caruia avionul a fost avariat, nu s-a soldat cu victime.