Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) isi pot deduce, din acest an, cheltuieli efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ in limita a 300 lei pe an, respectiv pana la 2% din impozitul anual, a anuntat banca.
Pentru a putea beneficia de deductibilitate fiscala, clientii RBL trebuie sa completeze o cerere si sa o depuna, pana pe 15 mai 2008, la autoritatea fiscala competenta, cu restul documentelor solicitate.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a acordat, in primul an de la inceperea activitatii de creditare, finantari in valoare de aproximativ 15 milioane euro, echivalent in lei. Valoare medie a unui credit a fost 10.000 euro, marea parte a finantarilor fiind directionate catre renovarea si modernizarea locuintelor deja existente.

RBL ofera produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre imbunatatirea situatiei locative. In acest sens, cei care incheie contracte de economisire-creditare trebuie sa economiseasca o perioada de timp, dupa care pot obtine credite cu dobanzi fixe de 6% pe an, pe toata perioada pentru care este acordat imprumutul.

In perioada de economisire, clientii primesc la sold o prima de stat de 15% pe an in prezent, dar nu mai mult de 150 de euro si o dobanda de 3% oferita de banca.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor si doua tipuri de credite: locativ si intermediar. Pentru a accesa creditul locativ, clientul trebuie sa economiseasca in prima etapa o anumita suma de bani, timp de cel putin 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6% pe an.

Pentru creditul intermediar, rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in credit locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 4.000 de colaboratori, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri