Pentru a putea beneficia de deductibilitate fiscala, clientii RBL trebuie sa completeze o cerere si sa o depuna, pana pe 15 mai 2008, la autoritatea fiscala competenta, cu restul documentelor solicitate.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a acordat, in primul an de la inceperea activitatii de creditare, finantari in valoare de aproximativ 15 milioane euro, echivalent in lei. Valoare medie a unui credit a fost 10.000 euro, marea parte a finantarilor fiind directionate catre renovarea si modernizarea locuintelor deja existente.

RBL ofera produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre imbunatatirea situatiei locative. In acest sens, cei care incheie contracte de economisire-creditare trebuie sa economiseasca o perioada de timp, dupa care pot obtine credite cu dobanzi fixe de 6% pe an, pe toata perioada pentru care este acordat imprumutul.

In perioada de economisire, clientii primesc la sold o prima de stat de 15% pe an in prezent, dar nu mai mult de 150 de euro si o dobanda de 3% oferita de banca.

Citeste si:

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor si doua tipuri de credite: locativ si intermediar. Pentru a accesa creditul locativ, clientul trebuie sa economiseasca in prima etapa o anumita suma de bani, timp de cel putin 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6% pe an.

Pentru creditul intermediar, rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in credit locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 4.000 de colaboratori, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri.