"OTP Broker de Pensii Private SRL a solicitat CSSPP avizarea prealabila a modificarii structurii actionariatului, a schimbarii obiectului de activitate al societatii si a schimbarii denumirii societatii, precum si retragerea autorizatiei societatii si radierea din registrul CSSPP", se mentioneaza in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

In consecinta, CSSPP a dispus radierea OTP Broker de Pensii Private din registrul institutiei - sectiunea Persoane Juridice - Brokeri de Pensii Private, considerand ca sunt indeplinite conditiile legale de avizare a solicitarilor formulate de catre companie.

OTP Broker de Pensii Private a incheiat deja relatiile contractuale pe care le avea cu agentii de marketing persoane fizice si cu administratorul OTP Fond de Pensii, singurul fond de pe pilonul II cu care firma de brokeraj a incheiat un contract de mandat.

Citeste si:

De asemenea, CSSPP a radiat cei 2.676 de agenti avizati ai OTP Broker de Pensii Private, la solicitarea societatii, ca urmare a incetarii tuturor contractelor de mandat incheiate cu acestia.

OTP Broker de Pensii Private este prima companie de brokeraj de pensii care iese oficial din piata, dupa terminarea campaniei de aderare pe pilonul II.