"EximBank incurajeaza exporturile romanesti pe piata sarbeasca prin acordarea de asistenta si sprijin financiar in acest sens", a declarat Carmen Radu, presedintele EximBank Romania.

Ea a adaugat ca Eximbank si AOFI vor atrage companiile sarbe in proiecte romanesti, carora le vor oferi solutii de finantare si informatii despre potentialul economiei romanesti si partenerii de afaceri din Romania.

Firmele romanesti care vor sa-si extinda afacerile in Serbia pot obtine mai multe informatii despre conditiile economice din aceasta tara, precum si despre potentialii parteneri.

Citeste si:

In baza acordului, EximBank poate oferi la solicitarea unui operator economic roman informatii despre actionariatul, limita de credit si rezultatele financiare ale unui potential parterner sarb.

AOFI este o institutie similara EximBank din Serbia, care ofera companiilor sarbesti asigurari de credite si de investitii in strainatate, asigurari pe termen scurt pentru creantele comerciale, credite de export si credite cumparator, garantii, produse de factoring, forfetare, precum si servicii de consultanta.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank - SA este o institutie specializata, prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale prin instrumente financiar-bancare de finantare, cofinantare, refinantare, asigurare, reasigurare, garantare.