Asiguratorii din Romania incaseaza circa 3 milioane euro anual pe politele de asigurare de malpraxis, in conditiile in care prima medie este de 5-7 euro pentru asistentii medicali si de 50 euro pentru medici, a spus Gheorghe Grad, directorul general al SRBA Broker de Asigurare-Reasigurare.

Estimarea a fost facuta in conditiile in care, anual, se asigura 47.000 de medici si aproximativ 150.000 de asistenti, fara sa fie luati in calcul si farmacistii.

"Circa 30% din totalul de 3 milioane de euro reprezinta cheltuielile de administrare ale acestor polite, care sunt suportate de asiguratori", a declarat Grad, potrivit NewsIn.

In schimb, in Romania se incheie foarte putine polite de asigurari de sanatate private, deoarece se mizeaza in continuare pe sistemul public de sanatate, a mentionat acesta.

Potrivit legii, fiecare medic, asistent sau farmacist este obligat sa incheie o asigurare de malpraxis pentru eventuale greseli medicale. Aceste cadre medicale nu pot profesa daca nu au astfel de polite incheiate cu companiile de asigurare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si