In baza acordului incheiat intre EximBank si Doha Bank, cele doua institutii vor sustine, de asemenea, dezvoltarea comertului bilateral.

"Exporturile romanesti in Qatar au crescut constant in ultimii opt ani", a declarat Carmen Radu, presedintele EximBank Romania, care a mentionat ca proiectele de anvergura din zona Qatarului genereaza o cerere foarte mare de diverse produse pe care companiile romanesti le pot furniza.

“Exportatorii isi pot asigura contractele de export pana la aproximativ 85%, EximBank preluand riscurile politice si riscurile comerciale, in diferite etape de realizare a exportului si pentru toata gama de bunuri exportate", afirma Carmen Radu.

Citeste si:

Firmele romanesti care intentioneaza sa isi extinda afacerile in Qatar, pe cont propriu sau in parteneriat, pot obtine mai multe informatii despre conditiile economice din aceasta tara, dar mai ales despre potentialii parteneri.

De exemplu, in baza acordului, EximBank poate oferi la solicitarea unei firme romanesti informatii despre actionariatul, limita de credit, rezultatele financiare ale unui potential parterner.

EximBank are incheiate peste 50 de acorduri de cooperare internationala si are drept strategie extinderea retelei de banci partenere, cu scopul de a facilita contactele de afaceri dintre firme romanesti si straine, obtinerea de informatii comerciale si accesul pe piete mai putin cunoscute mediului de afaceri din Romania.