Eximbank, Banca de Export–Import a Romaniei va sprijini prin finantari, asigurari si garantii companiile romanesti care vor sa colaboreze cu companii din Qatar in cadrul unor proiecte comune, in urma unui acord semnat EximBank si Doha Bank, potrivit Eximbank.
In baza acordului incheiat intre EximBank si Doha Bank, cele doua institutii vor sustine, de asemenea, dezvoltarea comertului bilateral.

"Exporturile romanesti in Qatar au crescut constant in ultimii opt ani", a declarat Carmen Radu, presedintele EximBank Romania, care a mentionat ca proiectele de anvergura din zona Qatarului genereaza o cerere foarte mare de diverse produse pe care companiile romanesti le pot furniza.

“Exportatorii isi pot asigura contractele de export pana la aproximativ 85%, EximBank preluand riscurile politice si riscurile comerciale, in diferite etape de realizare a exportului si pentru toata gama de bunuri exportate", afirma Carmen Radu.

Firmele romanesti care intentioneaza sa isi extinda afacerile in Qatar, pe cont propriu sau in parteneriat, pot obtine mai multe informatii despre conditiile economice din aceasta tara, dar mai ales despre potentialii parteneri.

De exemplu, in baza acordului, EximBank poate oferi la solicitarea unei firme romanesti informatii despre actionariatul, limita de credit, rezultatele financiare ale unui potential parterner.

EximBank are incheiate peste 50 de acorduri de cooperare internationala si are drept strategie extinderea retelei de banci partenere, cu scopul de a facilita contactele de afaceri dintre firme romanesti si straine, obtinerea de informatii comerciale si accesul pe piete mai putin cunoscute mediului de afaceri din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri