Compania de asigurari EuroIns Romania (fosta Asitrans) a inregistrat, in primul semestru al acestui an, prime brute subscrise de circa 68 milioane lei (18,5 milioane euro), in crestere cu 47% fata de acelasi interval din 2007, cel mai mare avans fiind inregistrat pe segmentul agricol, a anuntat compania.

Pentru primele sase luni din 2007, Asitrans Asigurari afisase prime brute subscrise in valoare de 46,3 milioane lei, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Politele de raspundere civila obligatorie (RCA) au reprezentat peste jumatate (52%) din vanzari, asigurarile tip Casco 36%, cele de incendiu si calamitati 3%, iar asigurarile pe segmentul agricol au ajuns sa cantareaca 1,6% din portofoliu.

EuroIns Romania si-a propus, pentru acest an, sa obtina un volum al primelor brute subscrise de 50 milioane euro, sa isi specializeze forta de vanzari si sa-si intareasca parteneriatele cu brokerii.
Societatea de asigurari vrea sa se extinda in sistem de franciza si a acordat, pana in prezent, 18 licente de franciza.

Compania de asigurari Euroins Romania (fosta Asitrans) utilizeaza din iunie doar noul nume, la aproape un an de la preluarea de catre grupul bulgar Eurohold.

In vara lui 2007, Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Compania mama a EuroIns Romania - EuroIns Insurance Group (EIG) din Bulgaria, subsidiara a Eurohold - va primi o infuzie de capital de la fondul de investitii elen Global Finance, care va contribui cu 26 milioane euro la o majorare de capital, in urma careia va ajunge sa detina un pachet de 20% din actiunile firmei bulgare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Concurenta analizeaza deal-ul dintre Euroins si Ergo: e o concentrare