Pentru primele sase luni din 2007, Asitrans Asigurari afisase prime brute subscrise in valoare de 46,3 milioane lei, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Politele de raspundere civila obligatorie (RCA) au reprezentat peste jumatate (52%) din vanzari, asigurarile tip Casco 36%, cele de incendiu si calamitati 3%, iar asigurarile pe segmentul agricol au ajuns sa cantareaca 1,6% din portofoliu.

EuroIns Romania si-a propus, pentru acest an, sa obtina un volum al primelor brute subscrise de 50 milioane euro, sa isi specializeze forta de vanzari si sa-si intareasca parteneriatele cu brokerii.
Societatea de asigurari vrea sa se extinda in sistem de franciza si a acordat, pana in prezent, 18 licente de franciza.

Citeste si:

Compania de asigurari Euroins Romania (fosta Asitrans) utilizeaza din iunie doar noul nume, la aproape un an de la preluarea de catre grupul bulgar Eurohold.

In vara lui 2007, Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Compania mama a EuroIns Romania - EuroIns Insurance Group (EIG) din Bulgaria, subsidiara a Eurohold - va primi o infuzie de capital de la fondul de investitii elen Global Finance, care va contribui cu 26 milioane euro la o majorare de capital, in urma careia va ajunge sa detina un pachet de 20% din actiunile firmei bulgare.