Asiguratorul OTP Garancia Asigurari si-a majorat capitalul social cu 12,87 milioane lei pana la 55,84 milioane lei (15,7 milioane euro), prin aport in numerar, potrivit datelor publicate de companie in Monitorul Oficial, scrie NewsIn.

OTP Garancia Asigurari avea, inainte de majorare, un capital social de 42,97 milioane lei.

Majorarea de capital s-a facut prin emiterea a 128.686 actiuni cu o valoare nominala de 100 de lei, care au fost subscrise in intregime de actionarul majoritar al societatii, OTP Garancia Bisztosito ZRT, potrivit deciziei actionarilor in urma sedintei din aprilie.

Dupa majorare, compania a ajuns la un capital social total de 55,84 milioane lei, divizat in 558.417 actiuni, cu o valoare nominala de 100 lei.

OTP Garancia Bisztosito ZRT a ajuns sa controleze, in urma majorarii, 74,18% din capitalul social al OTP Garancia Asigurari, in timp ce 25,819% din actiuni apartin OTP Bank Romania. Inaintea majorarii, OTP Garancia Bisztosito ZRT. detinea 66,4483% din capital.

Grupul francez de asigutrari Groupama s-a inteles in februarie cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei de asigurari OTP Garancia, care controleaza OTP Garancia Asigurari. In tranzactie au fost incluse si subsidiarele OTP Garancia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

BT Asigurari, Asiban si OTP Garancia ar putea incepe procesul de fuziune din aceasta toamna, in conditiile in care Groupama nu agreeaza politica multibrand.

Groupama vrea sa adopte si in Romania o stategie de afaceri unibrand, asa cum se intampla in alte 11 tari unde grupul activeaza in prezent, potrivit unor surse din piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Groupama lanseaza optiunea de constatare a daunelor la distanta