Actionarii Eximbank, Banca de Export–Import a Romaniei, au decis, intr-o sedinta din 20 mai, repartizarea profitului net obtinut anul trecut, in valoare de 48,6 milioane lei (14,6 milioane euro), pentru majorarea capitalului social si dividende, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

O parte mica din profit - 275.873 lei - a fost repartizata pentru acoperireaunor pierderi inregistrate in urma unor erori contabile.

Cea mai mare parte a profitului de anul trecut a fost repartizat pentru majorarea capitalului social al bancii cu suma de 42 milioane lei, pana la 800,76 milioane lei (226,5 milioane euro). Dupa majorare, structura actionariatului a ramas neschimbata. Actionarii Eximbank au mai decis acordarea de dividende in valoare de 6,32 milioane lei din profitul din 2007.

Eximbank este controlata de statul roman, prin AVAS, care detine 95,37% din capitalul social, restul actiunilor apartinand societatilor SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si