In prima jumatate a acestui an, Unita era al saselea asigurator din Romania, cu o cota de piata de 6,12% si prime brute subscrise de 270,5 milioane lei (74 milioane euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Anul trecut, Unita a inregistrat un volum al primelor de aproape 142 milioane euro.

La sfarsitul lui mai, Vienna Insurance Group (VIG) - care detine 99,99% din actiunile Unita - anuntase ca a ajuns la un acord cu Uniqa pentru cedarea Unita. Potrivit unor surse apropiate afacerii, grupul austriac Uniqa ar putea plati intre 200 si 250 milioane euro pentru Unita.

Potrivit raportului semestrial, Uniqa va miza in mod deosebit, in continuare, pe colaborarea cu Raiffeisen Bank.

Prin intermediul Unita, grupul Uniqa isi intareste semnificativ pozitia in regiunea strategica a Europei de Est si Sud-Est. Uniqa este prezenta in Romania din 2005, printr-o participatie minoritara detinuta in cadrul Astra SA.

Grupul austriac de asigurari Uniqa a obtinut in primul semestru un profit brut de 110 milioane euro, in scadere cu 18,5% fata de aceeasi perioada din 2007, pe fondul avansului semnificativ al afacerilor din estul Europei, care au compensat stagnarea de pe piata de origine, a anuntat grupul.

Citeste si:

In primul semestru din 2007, Uniqa inregistrase un profit brut de 135 milioane euro.

Primele brute subscrise, inclusiv cele din asigurarile cu componenta investitionala, au urcat cu 10,4% in prima jumatate a acestui an, pana la 3,003 miliarde euro. in intervalul ianuarie-iunie 2007, grupul Uniqa inregistrase prime bruse subscrise de 2,719 miliarde euro.

In Europa de Est si de Sud-Est, primele subscrise au avansat in prima jumatate a anului cu aproape doua treimi (60%), pana la 603 milioane euro, si au contribuit cu 20,1% la rezultatul total al grupului, comparativ cu o contributie de 13,9% in aceeasi perioada a anului trecut, se mai spune in raport.

In schimb, afacerile din Austria ale Uniqa au crescut mai lent, cu 3,2% pana la 1,89 miliarde euro.
Venitul net din investitii a scazut cu 57,3%, pana la 195 milioane euro, insa "cresterea grupului Uniqa a ramas puternica in al doilea trimestru din 2008", se arata in raport.

Uniqa mizeaza in acest an pe un profit net cuprins intre 230 si 250 milioane euro, in conditiile in care pietele de capital se stabilizeaza si nu exista riscul deprecierii activelor, potrivit raportului.