Moldovan, in varsta de 56 de ani, va fi inlocuit de Marie Kovarova, dupa finalizarea procedurilor administrative necesare.

Moldovan, care si-a inceput activitatea la Generali in anul 2001, a acceptat oferta primita din partea Generali PPF Holding, respectiv implicarea directa in toate proiectele grupului din regiunea Europei Centrale si de Est.

Viitorul nou CEO este de origine ceha si vine la Generali dupa multi ani de experienta executiva de succes alaturi de Česká pojišťovna, cea mai mare companie de asigurari detinuta de Generali PPF Holding.

Inainte a lucrat pentru McKinsey&Company, companie de consultanta strategica in management, in cadrul careia a condus multe proiecte.

Citeste si:

Generali Asigurari a afisat afaceri de 212,2 milioane lei (57,8 milioane euro) pentru prima jumatate a anului, in urcare cu 12% fata de acelasi interval din 2007, si un profit net de 15,9 milioane (4,4 milioane euro), mai ales ca efect al avansului pe segmentul de asigurari de viata.

Strategia companiei vizeaza dezvoltarea pe toate liniile de asigurare, dar in special pe cea a asigurarilor de viata, precum si intrarea companiei nou infiintate, Generali Fond de Pensii, pe pilonul III de pensii facultative

Un alt manager de top din asigurari, Bram Boon, a parasit dupa patru ani pozitia de director general al ING Asigurari de Viata Romania, preluand conducerea biroului ING Asigurari din Grecia, de la 1 octombrie.

Spre deosebire de Generali, olandezii de la ING au numit un manager roman la sefia diviziei de asigurari. Cornelia Coman va prelua, de la 1 octombrie 2008, functia de director general al ING Asigurari de Viata Romania.