Credit Europe Bank recomanda clientilor sa isi "revizuiasca planurile de creditare"

Credit Europe Bank (CEB) le recomanda clientilor sa isi revizuiasca planurile de creditare pe termen scurt, indiferent de motivul pentru care se imprumuta, in conditiile actuale de piata si ale costurilor si oportunitatilor viitoare, a declarat vicepresedintele bancii, Omer Tetik, porivit NewsIn.

"Credit Europe Bank Romania nu a oprit activitatea de creditare a persoanelor fizice si companiilor, in ciuda agitatiilor de pe piata actuala. Pe de alta parte, din cauza adaptarilor ce trebuie facute in sistemul informatic si a normelor interne privind produsele de creditare aprobate de BNR, au existat cateva intarzieri privind activitatea de creditare, desi s-au colectat in continuare cereri de la clientii nostri", a mai spus Tetik.

Surse din banca au declarat ca in perioada 20 - 27 octombrie, Credit Europe nu introduce in sistem noi cereri, nici pentru credite, nici pentru carduri.

"Credit Europe Bank Romania a finalizat recent procedurile de crestere a capitalului social cu un aport de numerar de 375 milioane euro, ceea ce, sub auspiciile actuale de piata, aduce un mare avantaj atat bancii, cat si clientilor nostri", a adaugat Tetik.

Vicepresedintele Credit Europe le sugereaza inca clientilor sa fie precauti la contractarea unui imprumut, avand in vedere costurile in crestere asociate acestuia.

"Totusi, dorim sa recomandam atat clientilor corporate, cat si de retail, sa isi revizuiasca planurile de creditare pe termen scurt, indiferent de motivul pentru care se imprumuta, din cauza conditiilor actuale de piata, precum si a costurilor si oportunitatilor viitoare", a precizat el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri