"Exista posibilitatea ca, din cauza efectelor crizei asupra rezultatelor financiare ale bancii din al treilea trimestru, contul de profit si pierdere sa fie aproape de zero", au declarat reprezentantii bancii, citati de NewsIn.

Printre cauzele invocate de grupul bancar se numara criza financiara globala, prabusirea burselor atat pe plan intern, cat si extern, falimentul bancilor Lehman Brothers si Washington Mutual, precum si deterioraea conditiilor economice din Israel.

Titlurile Leumi s-au depreciat cu 0,7% la mijlocul sedintei de tranzactionare, atingand un minim al ultimului an, dupa o depreciere cu 14% in decursul saptamanii trecute.

Citeste si:

In al doilea trimestru, Bank Leumi a obtinut un profit net de 889 milioane sekeli (250 milioane dolari).
Leumi, care are afaceri in Statele Unite si in unele tari europene, printre care si Romania, a avut expuneri si in falimentara banca de investitii Lehman Brothers, obtinand in justitie, in 18 septembrie, confiscarea a 105 milioane dolari din fonduri controlate de Lehman in Israel.

Leumi Bank este prezenta si pe piata romaneasca printr-o subsidiara, Bank Leumi Romania, care coordoneaza si o sucursala in Bulgaria.