Arbitrul asigurarilor a hotarat diminuarea cotelor de contributie datorate de asiguratorii și brokerii de asigurare pentru 2009 cu marje cuprinse intre 0,1 si 1 punct procentual, in timp ce contributiile la fondul de garantare vor ramane neschimbate, a anuntat CSA.

"Pe fondul intaririi capacitatii Comisiei de a supraveghea prudential activitatea societatilor si brokerilor de asigurare, dar si a dezvoltarii continue a pietei, consideram ca decizia de a diminua aceste cote este una fireasca", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu.

Ea considera ca aceasta decizie "va fi bine primita de toti jucatorii de pe piata romaneasca de asigurari si va contribui la consolidarea acestui sector financiar".

Cuantumul taxei de functionare platite de asiguratori si brokeri de asigurare se modifica de la 0,5%, cat este in prezent, la 0,4% pentru anul 2009, se arata in comunicatul CSA. Decizia a fost luata intr-o sedinta din 29 octombrie.

In acelasi timp, contributia asiguratorilor RCA scade de la 1,25%, cat este in prezent, la 1,10%.

Arbitrul asigurarilor a mai hotarat reducerea cotei de participare a asiguratorilor RCA la Fondul de Protectie al Victimelor Strazii, de la 1,5% cat este in prezent, la 0,5%.

Cuantumul contributiei societatilor de asigurare la Fondul de Garantare pentru anul 2009 ramane neschimbat. Astfel, acestia vor plati 0,3% pentru asigurarile de viata si 0,8% pentru asigurarile generale.

Decizia Consiliului CSA intra in vigoare in momentul publicarii acesteia in Monitorul Oficial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si