Compania de servicii medicale Medicover Romnia a nregistrat, n primele sase luni ale anului, venituri de trei milioane euro, reprezentnd un avans de 55% comparativ cu intervalul similar din 2004, se arata n ultimul raport al grupului suedez din care face parte. Pe trimestrul al doilea, compania a raportat o crestere cu 54% a veniturilor, pana la 1,5 milioane euro, fata de perioada aprilie-iunie 2004.

Aceasta crestere puternica a Medicover Romnia se datoreaza mai multor factori, precum profesionalismul angajatilor si extinderea portofoliului de servicii medicale oferite companiilor cliente, se precizeaza n raport.

De asemenea, parteneriatul cu Aviva Asigurari de Viata s-a concretizat, n perioada analizata, prin ncheierea a 100 de polite private de sanatate Vero. Pentru compania de asigurari AVIVA Romania, primul semestru al anului 2005 a insemnat o crestere de 53% a primelor brute subscrise, al caror volum a atins valoarea de 12,7 milioane RON, fata de peste 7,9 milioane RON in primele sase luni ale lui 2004.
Valoarea activelor a inregistrat, de asemenea, o crestere semnificativa de 48%, ajungand, la 30 iunie a.c., la valoarea de 69,5 milioane RON.
In ceea ce priveste volumul de afaceri noi, acesta a inregistrat o crestere de 86% - la nivelul primelor anualizate - comparativ cu primul semestru al anului 2004.

Si pentru programele de investitii AVIVA, prima jumatate a anului a insemnat o evolutie pozitiva. Astfel, programul de investitii in lei Practic a obtinut o crestere de 4,06%, iar programul Practic Plus a inregistrat o crestere de 3,74% in primul semestru al lui 2005.

n acelasi timp, numarul clientilor care au apelat la serviciile Medicover a crescut, n primul semestru, cu 5.000 de membri, reprezentnd un avans de 46% comparativ cu primele sase luni din 2004. Astfel, portofoliul companiei numara, la finele lunii iunie, 29.100 clienti.

Medicover opereaza sase centre medicale, din care trei n Bucuresti si cte unul n Focsani, Cluj-Napoca si Constanta. Pe lnga acestea, compania subcontracteaza servicii medicale catre alte 42 de clinici partenere din 37 de orase.

Ca planuri de viitor, la nceputul anului, Medicover Romnia si-a anun-tat intentia de a construi un spital privat n Bucuresti, care ar fi a doua unitate de acest fel dupa Euroclinic, deschis de Interamerican acum trei luni, in Bucuresti. Directorul general al companiei, Gabriel Ionescu, a precizat ca Medicover are un plan de afaceri si un prestudiu de fezabilitate, dar proiectul nu va fi demarat pna nu vor exista o piata clara si o legislatie coerenta a asigurarilor private de sanatate.

Totusi, in ciuda lipsei legislatiei care sa reglementeze acest domeniu extrem de important, alti doi mari jucatori de pe piata autohtona a asigurarilor, Allianz-Tiriac si Grawe Romania, sunt pe punctul de a intra in joc. In aceasta toamna vom lansa un produs de acest gen. Consideram ca piata asigurarilor private de sanatate are un mare potential, ne-a declarat Marius Onofrei, purtator de cuvant la Allianz-Tiriac.

Aceeasi pozitie a fost adoptata si de directorul general de la Grawe Romania, Peter Kasyk: Dupa finalizarea preluarii companiei Sara Merkur, vom intra si pe piata asigurarilor private de sanatate pentru ca am convingerea ca, in urmatorii ani, aceasta va fi o afacere de succes.