In 2007, cele trei companii au incasat prime in valoare cumulata de 852,2 milioane lei.

Valoarea totala cumulata a daunelor platite anul trecut de cele trei companii, pentru asigurari generale si de viata, s-a ridicat la 549,4 milioane lei.

Primele brute subscrise cumulate din asigurari generale au fost de 882,8 milioane lei, cu 21% mai mult decat in 2007, pe fondul evolutiei pozitive a vanzarilor de asigurari de bunuri si raspundere civila si de asigurari auto.

Politele Casco continua sa detina procentul cel mai semnificativ de la nivelul portofoliului de asigurari generale.

Pe segmentul asigurari de viata, valoarea cumulata a primelor brute subscrise s-a ridicat la 120,8 milioane lei, inregistrand o usoara scadere de 1,8%, determinata in principal de schimbarea standardului contabil de raportare.

In totalul primelor brute subscrise in 2008, ponderea fiecarei companii este de 60,4% pentru Asiban, 31% pentru BT Asigurari si, respectiv, 8,6% pentru OTP Garancia Asigurari.

Pana la sfarsitul anului trecut, Groupama a investit inca 260 milioane lei (65 milioane euro) in Romania pentru finantarea operatiunilor curente si a demersurilor de fuziune a celor trei companii.

Citeste si:

Fondurile au fost folosite pentru cresterea capitalurilor sociale ale celor trei asiguratori: cu 139 milioane lei (34,75 milioane euro) la Asiban, 92 milioane lei (23 milioane euro) la BT Asigurari si 29 milioane lei (7,25 milioane euro) la OTP Garancia.

De la intrarea pe piata din Romania, Groupama a investit peste 500 milioane euro, fiind cel mai mare investitor strain in aceasta perioada.

"Groupama a inceput deja sa construiasca o structura organizationala dinamica si eficienta pentru noua companie. Viitoarea echipa de management va include atat experti locali, cat si internationali, din randul colegilor de la Asiban, BT Asigurari, OTP Garancia si Groupama. In acelasi timp, Groupama se preocupa sa imbunatateasca nivelul de profitabilitate al celor trei companii si sa dezvolte oferta de produse", a declarat Denis Rousset, reprezentantul Groupama in Romania.

Groupama a achizitionat BT Asigurari in decembrie 2007, ulterior in august 2008 cumparand si Asiban si OTP Garancia Asigurari, ca parte a strategiei de a crea un jucator de referinta pe piata locala a asigurarilor.
Cele trei companii au in prezent, cumulat, aproximativ 500 de agentii, cu aproape 2.800 de angajati si peste 9.300 de agenti in Bucuresti si in tara.

Procesul de fuziune al celor trei asiguratori in urma achizitiei de catre Groupama va fi finalizat la sfarsitul acestui an, fiind urmat de procesul de schimbare a imaginii(rebranding) si lansarea noii companii - Groupama Asigurari.

Pe parcursul lui 2009, Groupama va continua sa se concentreze asupra fuziunii Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia si, de asemenea, asupra lansarii brandului Groupama Asigurari, a mai anuntat grupul.