Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis, in 25 noiembrie 2008, ca Fondul de Garantare sa preia creantele de asigurari ale societatii Euroasig. Fondul a preluat si evidentele tehnico-operative si contabile aferente acestor dosare, se arata in comunicat.

In perioada imediat urmatoare, Fondul de Garantare va publica lista potentialilor creditori in asigurari ce au dreptul la bani de la Fondul de Garantare transmise de catre Euroasig, potrivit NewsIn.

Conform legii, administratorul Fondului poate sa faca plati din disponibilitatile fondului pentru achitarea debitelor catre creditori, de la data ramanerii irevocabile a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, se mai arata in comunicat.

Tribunalul Bucuresti a admis deja cererea CSA de deschidere a procedurii falimentului la societatea mai sus-mentionata, aceasta urmand sa fie comunicata Fondului de Garantare.

Citeste si:

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor recomanda oricarei persoane care se considera indreptatita la plata unei sume din Fondul de Garantare - reprezentand o creanta de asigurare in raport cu Euroasig -, sa se adreseze Fondului.

Potrivit datelor transmise de Euroasig, la 30 septembrie 2008 erau in evidenta companiei 1.977 dosare de daune avizate si nelichidate (din care 1.731 pentru contracte de asigurari de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare) pentru care avea constituite rezerve de dauna in valoare bruta de 4,6 milioane lei.

Euroasig avea in septembrie o cota de piata de 0,18% dupa primele brute subscrise, portofoliul sau cuprinzand 16.813 de contracte de asigurare in vigoare.