BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a virat in conturile clientilor aproximativ 3,3 milioane lei, fonduri aferente primei de stat pentru sumele economisite anul trecut, a anuntat banca.
Cele peste 56.000 de contracte BCR BpL, pentru care clientii au facut depuneri pana la sfarsitul anului 2008, beneficiaza de prima de stat de 15% din sumele economisite, nu mai mult de 150 euro (contravaloarea in lei).

"Incepand cu anul 2009, produsele de economisire-creditare au devenit si mai atractive: prima de la stat a fost majorata la 25% din depunerile anuale, valoarea acesteia crescand pana la nivelul de 250 euro (contravaloarea in lei) pentru toate categoriile de deponenti. Astfel, randamentul produselor BCR Banca pentru Locuinte poate atinge maximum 25%, cel mai mare de pe piata de retail bancar", a declarat Petre Tulin, presedintele BCR BpL.

BCR BpL a incheiat anul 2008 ca lider de piata la contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ nou incheiate.

Banca, parte a grupului BCR, este prezenta pe piata romaneasca incepand cu luna iulie a anului 2008, cu trei produse de economisire creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Actionariatul BCR BpL este format din Banca Comerciala Romana – 80% din capitalul social si Bausparkasse der Osterreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft – 20% din capitalul social.

Tot luni, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a anuntat ca a virat in conturile clientilor circa 2 milioane euro, suma aferenta primei de stat pentru economiile realizate in 2008, iar HVB Banca pentru Locuinte, care trece printr-un proces de fuziune cu RBL, a virat, tot pentru anul trecut, 0,5 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii s-au batut pe joburi de "client misterios" in noiembrie