In 2008, Astra Asigurari inregistrase prime brute subscrise de 7,2 milioane lei (circa 1,8 milioane euro) pe segmentul mentionat, in crestere cu 4,5% fata de 2007, potrivit NewsIn.

"Aceasta crestere a pornit de la jumatatea lui 2008 (mai-iunie), cand am demarat operatiunea de relansare a asigurarilor de viata, iar la sfarsitul anului trecut ne-am lansat activitatea pe segmentul de asigurari de sanatate", a mentionat directorul directiei de asigurari de viata si sanatate al companiei, Cornelia Scarlatescu (foto).

"Anul acesta vrem sa lansam asigurarile individuale si de familie, cu o oarecare intarziere din cauza contextului actual economic", a mai spus Scarlatescu.

Cornelia Scarlatescu sustine ca orice persoana care incheie o asigurare de sanatate ar trebui sa beneficieze de avantaje fiscale, care ar putea stimula dezvoltarea pietei de asigurari private de sanatate si "ar oferi accesul unei mase mai mari a populatiei la servicii integrate si de calitate in domeniul medical".

Astra Asigurari lanseaza marti pe piata romanesca, in parteneriat cu grupul de asigurari AXA, o polita de asigurare de sanatate cu acoperire in strainatate - Astra Sante.

Actionarul principal al Astra Asigurari este grupul Nova Trade, controlat de Dan Adamescu, cu o detinere de 72,68% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.

Astra Asigurari, companie infiintata in 1991, a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, in crestere cu 74% fata de 2007, si un profit de 3,49 milioane lei, mai mare cu 31% fata de cel bugetat.